Mindful run/walk.

Mindful Run en Mindful Walk gebruiken in alle activiteiten de combinatie van Mindfulness, ademhalingstechnieken en hardlopen/wandelen met als resultaat minder stress en meer energie.

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Run en Mindful Walk laten je kennis maken met de verschillende facetten van het hardlopen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen loophouding, je aandacht bij het hardlopen/wandelen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te lopen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel hardlopers/wandelaars ademen verkeerd, waardoor je veel meer energie verbruikt dan nodig is. Binnen Mindful Run en Mindful Walk gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je inadement, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het hardlopen en wandelen.

Hardlopen  en wandelen hebben positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter teveel prestatiedoelen op. Mindful Run en Mindful Walk leren je hoe je volop van het hardlopen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het ‘hier en nu’.

Zowel de cursus Mindful Run als de cursus Mindful Walk heeft als doel om jou beter laten te ademen, zodat je gemakkelijker en beter leert lopen. Met als uiteindelijk het belangrijkste resultaat: meer energie.

Wil je graag in groepsverband leren hoe je Mindful kunt hardlopen of wandelen? Dan is de 5-weekse cursus Mindful Run/Mindful Walk geschikt voor jou. De cursus Mindful Run is daarnaast geschikt voor hardlopers van ieder niveau: de training is zo opgezet dat zowel de gevorderde als de beginnende hardloper kan meedoen.

Resultaat

Meer energie door een betere ademhaling, betere focus, makkelijker lopen, beter te ontspannen. Je hardloopcarrière krijgt een nieuwe impuls door alle technieken die je leert.

Kosten
De cursuskosten bedragen €95,– voor 5 bijeenkomsten van 1,5 uur.

Benieuwd wanneer de volgende cursus start? Volg ons op Facebook: Mindful Run Almelo of vul het contactformulier in. 

Wil je meer informatie mbt het Mindful Run Wandelcoachingtraject? Bekijk dan hier de informatie.