Mindful run/walk.

Onze Mindful Fit clinic is gericht op een combinatie van mindfulness, yoga, ademhalingstechnieken en wandelen of hardlopen om zo meer uit jezelf en het sporten te kunnen halen. De technieken die je leert, kan je toepassen in allerlei activiteiten om ook in het dagelijks leven minder stress en meer energie te ervaren.

Bij mindfulness leer je om met je aandacht in het heden te zijn, zonder dat je jezelf laat afleiden en zonder oordeel naar wat je voelt of denkt. Bij Mindful Fit leren wij je te genieten van wandelen of hardlopen, terwijl je de lat niet onnodig hoog legt voor jezelf. Dat betekent: echt meer luisteren naar je lijf, waardoor je na je wandeling of hardloopronde juist nóg meer energie krijgt.

Dat doen we onder andere met behulp van ademhalingstechnieken. Het gevolg van een goede ademhaling is een lagere hartslag, lagere verbranding van suiker, hogere verbranding van vet en de afname van stress. Een slechte ademhaling kan daarentegen leiden tot vermoeidheid, behoefte aan suiker, veel zweten, duizeligheid, hartkloppingen, een gespannen gevoel en allerlei andere klachten.

Hardlopen  en wandelen hebben positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig sporten helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen of om reeds aanwezige klachten te verminderen. Veel mensen leggen zich echter te veel prestatiedoelen op. Onze Mindful Fit clinic leert je hoe je volop van het hardlopen/wandelen en van de omgeving kan genieten met de juiste ademhaling.

Tijdens de Mindful Fit clinic is het doel om beter leren ademhalen, terwijl je gemakkelijker en beter leert te lopen. Je hardloopcarrière krijgt een nieuwe impuls door alle technieken die je leert. Alles met als belangrijkste resultaat: meer energie.

Wil je meer informatie mbt het Mindful Run Wandelcoachingtraject? Bekijk dan hier de informatie.