Bijna dagelijks horen en/of lezen we via de (sociale) media over gezonde voeding. De laatste tijd gaat het vaak over superfoods, dieetgoeroes, wel of geen brood, gluten, afvallen, suikers en koolhydraten, duurzaam en/of biologisch eten, etc. Al die informatie over voeding en voedingsadviezen zorgen echter vooral voor meer verwarring. Bovendien leiden ze soms ook tot het maken van onverantwoorde keuzes.

Als het gaat om gezondheid en gezonde voeding vinden wij ‘natuurlijk eten’ de beste keus: dat betekent kiezen voor zo min mogelijk bewerkte voedingsmiddelen.

Eenmaal in de supermarkt lijkt het alsof ‘natuurlijk eten’ best ingewikkeld is; het wordt de consument moeilijk gemaakt om voor natuurlijke producten te kiezen. De schappen staan vol met producten, vaak met een gezondheidslogo of met claims op het etiket. Ook staan er foto’s op de verpakking waardoor mensen denken de juiste producten te kopen.

We realiseren ons niet altijd dat gezondheid te maken heeft met een verantwoorde omgang met betrekking tot zowel gezonde voeding als een gezond eet- en beweeg-patroon en een gezonde leefstijl. Alhoewel vaak de meeste aandacht uitgaat naar ‘het getal op de weegschaal’, vergeten mensen nog weleens het belang van een goed humeur en het lekker in je vel zitten. Deze punten dragen namelijk in grote mate bij in het omgooien en vasthouden van een nieuwe, persoonlijke en bovenal gezondere levensstijl, waarin voeding en bewegen een centrale rol spelen. Wat wij graag willen is jou leren anders naar voeding te kijken. Wat is gezond, en bovenal: hoe maken we gezond ‘persoonlijk’?

Wij bieden 2 verschillende voedingsprogramma’s aan:

· Sportvasten: de switch van suiker- naar vetverbranding.

· Voedingsadvies op maat: voedingsadvies gericht op het individu.